Бившият вратар на Левски Милан Миятович в момента играе в първенството

...
Бившият вратар на Левски Милан Миятович в момента играе в първенството
Коментари Харесай

Милан Миятович: Мачът с България беше труден

Бившият вратар на Левски Милан Миятович сега играе в шампионата на Саудитска Арабия за отбора на Ал Адала, който преди седмица се срещна с Ал Насър и Кристиано Роналдо. Миятович, който е национал на Черна гора, трябваше да извади топката пет пъти от мрежата си в тази среща, два пъти след удари на Роналдо и два от изстрели на бразилския голмайстор Талиска.

За този си тежък конфликт, а също по този начин и за квалификациите за Европейското състезание – където черногорците са съперник на България в група G, Миятович приказва пред вестник " Vijesti " в родината си. Бившият пазач на сините от Герена обаче е очарован от държанието на португалската суперзвезда.

" Той не се държи като звезда и сподели за какво е популярен. Играх против Роналдо, който е един от най-великите футболисти на всички времена. Той желае да извлече максимума от всеки миг, в който е на терена. и на тези години се движи доста, търси празно пространство, потегля за всяка топка, не подценява нито една обстановка. Беше правилен към съотборниците и противниците си. В нито една обстановка не се е държал като звезда ", обобщава усещанията си Миятович. Той споделя и по какъв начин се развива футболът в Саудитска Арабия, за водещите тимове, равнището на чужденците и неговия клуб, който е предпоследен сега и се бори за оцеляването си.

След това се концентрира върху квалификационната акция за Евро 2024, като на старта в група G Черна гора надделя България с 1:0 в Разград. Миятович имаше няколко основни намеси, с цел да резервира вратата си суха, а тази победа очевидно промени чувството на хората в дребната балканска страна и в този момент те се считат за любимци даже за класиране.

" Соколите " откриха цикъла с победа (1:0) над българите в Разград, само че против Сърбия в края на мача позволиха два гола и изгубиха (0:2).

" Започнахме добре. Мачът в България беше сложен, само че успяхме да спечелим. Срещу Сърбия бяхме по-добри 75 минути - не се възползвахме от ситуациите си, а по-късно ни наказаха. Вкараха два гола, с помощта на самостоятелната класа на Влахович. Жалко, тъй като сигурно заслужавахме повече ", проучва 35-годишният ветерана.

Черна гора чака идващия мач (18 юни) с Унгария в Подгорица за нови три точки. Футболът в Унгария се развива доста в последните години и Миятович знае това, защото беше в състава на МТК две години.

" От нас зависи да се концентрираме върху мача с унгарците през юни и да се опитаме да ги победим. Мисля, че с тази победа ще създадем огромна крачка към Европейското състезание. Най-важното е всички да сме дружно и да сме здрави. Нямаме лукса да извадим състав и даже да ни липсват четирима-петима играчи, с цел да компенсираме това. Надявам се всички да сме здрави и тогава всички като колектив можем да създадем доста ", сподели още стражът на черногорците.

Унгария обаче показва класа и мощност против България, като единствено за едно полувреме вкара три гола на Даниел Наумов и си реши успеха. Втората среща сред Черна гора и България е на 10-и септември тази година в Подгорица./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР